Selfies zijn de laatste jaren een enorm deel van onze cultuur geworden, en niet voor niets: ze zijn een geweldige manier om herinneringen met vrienden en familie vast te leggen. Veel mensen weten echter niet hoe ze goede selfies moeten nemen. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je betere selfies kunt nemen, zodat je je van je beste kant kunt laten zien!

1. Gebruik een timer

De beste manier om er zeker van te zijn dat je selfie precies goed op een rijtje staat voor je de foto knipt, is door een timer op je telefoon te gebruiken. Dit kun je bereiken door een app te downloaden als “Timer” of “Stopwatch”

2. Neem wat afstand van jezelf

Als je een close-up van slechts één kant van je gezicht maakt, probeer dan afstand te nemen en meer van de hele foto in beeld te krijgen voor meer variatie en diepte. Het is ook belangrijk op te merken dat als er licht achter je is (vooral als het fel is), dit op je scherm weerkaatst en schaduwen op je gezicht veroorzaakt, die het anderen moeilijk kunnen maken te zien wat er isop de foto

3. Verander je hoek

In plaats van een selfie op ooghoogte te nemen, probeer je te richten op een gebied boven of onder je gezicht, zoals je voorhoofd, bovenarm, knie, enz. bijvoorbeeld. Dit zorgt voor meer afwisseling in de foto’s en kan ertoe leiden dat je veel plezier beleeft aan selfies!

4. Verbeter het licht

Natuurlijk licht is een van de beste manieren om betere selfies te maken, of je ze nu buiten neemt of bij een raam binnenshuis. Je kunt ook apps als “Retrica” gebruiken, die verschillende filters heeft die de foto’s die je maakt opfleuren. Zorg er alleen voor dat er geen schaduwen op je gezicht vallen als je deze app gebruikt!

5. Neem meerdere invalshoeken

Probeer je niet alleen te richten op het vooraanzicht van jezelf als hetgaat om het nemen van selfies. Draai je telefoon zijwaarts en neem foto’s van alle hoeken van jezelf, of het nu het zijaanzicht is of een opname van dichtbij.

6. Speel met pro filter apps

Er zijn veel verschillende soorten apps die je kunt gebruiken waarmee je betere belichting krijgt dan met gewoon natuurlijk licht of Retrica. Met apps als “Tadaa” kun je de helderheid, het contrast, de warmte, enz. veranderen voor meer afwisseling in je foto’s!

7. De truc is om niet te veel te glimlachen

Maak er geen punt van om te proberen ernstig te kijken in je selfie, want dat maakt de foto onhandig en onnatuurlijk uitziend. Het is niet erg als de helft van je gezicht er heel blij uitziet en de andere helft niet, of zelfs alsje mond een beetje naar beneden is gedraaid. Dit geeft meer afwisseling en gevoel aan de foto!

8. Voor groepsfoto’s moet je jezelf niet opdringen

De beste manier om met meerdere mensen een selfie te nemen is door ze op een rij te zetten en van links naar rechts te gaan in plaats van iedereen op één deel van de foto opeengedrongen te hebben. Als daar geen plaats voor is, probeer dan in plaats daarvan een selfie te nemen met slechts één vriend of familielid

9. Vermijd het gebruik van je cameraflitser!

Als je de ingebouwde cameraflitser van je telefoon gebruikt als je foto’s probeert te maken, zal hun huid te bleek en onnatuurlijk/helder lijken, wat er niet goed uitziet als het om zelffoto’s of selfies gaat. Het kan de foto ook overbelichten als je nietwordt je gezicht geblokkeerd door de flitser, en kan het er heel onnatuurlijk en uitgebleekt uitzien.

10. Maak niet alleen selfies

Als je een foto van jezelf of met vrienden maakt, probeer dan rond te kijken naar andere voorwerpen in je achtergrond die helpen meer variatie aan de foto te geven. Dit kan iets hilarisch, schattigs, unieks, enz. zijn over de plaats waar je bent!