Een gezellig avondje uit, met je partner of met vrienden, wordt natuurlijk extra gezellig als je wat lekkers te drinken in je glas hebt Waar geef jij tijdens een avondje uit de voorkeur aan?

Water of fris: jij bent de Bob

Drink jij het liefst een watertje of bestel je een frisdrank? Dan is de kans groot dat jij de Bob bent! Ben je met de auto op stap, is het altijd verstandig om duidelijke afspraken te maken over wie de rit terug naar huis voor zijn of haar rekening zal nemen. Deze persoon drinkt daarna natuurlijk geen alcohol, wel zo veilig. Gelukkig zijn er ook genoeg drankjes zonder alcohol om van te genieten. Dat kan water zijn, maar er zijn ook steeds meer soorten frisdrank om van te genieten. Wil je toch meer het gevoel hebben van een ‘echt’ drankje, dan kun je altijd nog kiezen voor een alcoholvrij drankje of een mocktail. 

Het grote voordeel van geen alcohol drinken is dat je de dag erna in ieder geval geen kater hebt, en fris en fruitig je bed uit kunt stappen. Mooi meegenomen!

Een wijntje: om rustig van te genieten

In een drukke disco is een glas wijn misschien niet het eerste wat je kiest, maar in een wat rustigere club of op een terras is wijn bestellen altijd een goede keuze. Je geniet er lekker rustig van, nipt wat van je witte wijn, en hebt een heerlijke avond. De meeste mensen kiezen voor wijn als een drankje om rustig van te genieten, de smaken verdienen dat ook, en daarom is het vooral populair tijdens wat minder wilde avondjes.

Bier: dat drinkt zo makkelijk weg

Waar wijn een drankje is om rustig van te genieten, is bier voor de meeste mensen juist iets dat een stuk sneller weg wordt gedronken. Daarom is het misschien ook wel zo populair tijdens drukke feestjes: het is niet duur, drinkt makkelijk weg en is volgens de fans ook nog eens prima dorstlessend. In veel uitgaansgelegenheden is een biertje daarom nog altijd het meest populaire drankje.

Cocktails: feestelijker wordt het niet

Wil je het extra feestelijk maken? Dan kies je natuurlijk voor een cocktail. Eerder bespraken we al de alcoholvrije mocktail, maar de varianten mét alcohol worden toch het vaakst besteld. Dat doen we niet alleen door hun smaak, die prima is, maar natuurlijk ook vanwege hun looks. Zo’n lekker gekleurd drankje, vaak nog leuk versierd ook, zorgt bij iedereen direct voor een feestelijke stemming.