Vrouwen hebben andere behoeften voor hun haar dan mannen. Er zijn 5 soorten producten die vrouwen nodig hebben om hun haar te verzorgen: shampoo, conditioner, deep conditioner, haarlak en droogshampoo.

Shampoo wordt gebruikt om de hoofdhuid te reinigen en olie uit de haarfollikels te verwijderen. Conditioners worden gebruikt om de buitenste laag van je haarschachten, die beschadigd kunnen zijn door chemicaliën of warmtestyling gereedschap, opnieuw te bevochtigen. Diepe conditioners zijn ontworpen om in de schubbenlaag van elke haarlok door te dringen en intens vocht te geven waar dat het meest nodig is. Haarlakken helpen om pluizigheid en onstuimigheid onder controle te houden, terwijl ze glans geven met een lichte fixatie op de afzonderlijke lokken. Tenslotte absorberen droogshampoos overtollige oliën aan en verfrist het je haar, zonder de natuurlijke oliën die je hoofdhuid hydrateren weg te wassen.

Gebruik deze 5 haarverzorgingstips voor vrouwen :

1) Was je haar niet elke keer met shampoo – dit kan het ontdoen van zijn natuurlijke oliën, die essentieel zijn voor een gezonde haargroei.

2) Gebruik conditioner na het wassen – zelfs als je vet haar hebt, geeft het gebruik van conditioner vocht en vermindert het pluizen van droge of beschadigde lokken.

3) Investeer eenmaal per week in een diep conditionerend masker voor maximale zachtheid en glans – gebruik er niet elke dag een, want dat kan opeenhopingen in de follikels veroorzaken die tot vettigheid leiden.

4) Vermijd als het even kan hitte styling gereedschap – hitte veroorzaakt schade aan de schubbenlaag vande haarschacht, waardoor het droog en pluizig wordt.

5) Gebruik een lichte haarspray of gel om weerbarstige lokken in bedwang te houden – vermijd zware producten die het haar kunnen verzwaren en vettigheid veroorzaken.

Soms zijn de producten misschien duur, maar je hoeft er niet zo veel van te gebruiken. Probeer kleine hoeveelheden van de producten te gebruiken om goede resultaten te krijgen. Het effect van deze producten na het aanbrengen is heel groot, daarom willen vrouwen het beste type product voor hun haar.