We hebben allemaal één doel in het leven: productief zijn. Maar wat betekent het om productief te zijn? En hoe bereik je dat? Dit artikel geeft je 7 manieren die je kunnen helpen je productiviteit te verhogen

1) Sta vroeg op- Hoe vroeger je opstaat, hoe meer tijd je gedurende de dag hebt voor taken en projecten. Plus, als je een vroege vogel bent is dit een perfect excuus om je dag goed te beginnen!

2) Verminder afleidingen- Het is moeilijk om geconcentreerd te blijven als er zo veel afleidingen om ons heen zijn (TV, telefoongesprekken, sociale media). Maar neem zelf in de hand waar je aandacht naartoe gaat door deze afleidingen zo veel mogelijk te vermijden terwijl je aan belangrijke taken werkt.

3)Organiseer je – Voor sommigen kan dit betekenen dat je aan een project werkt en er door de week specifieke tijd voor uittrekt. Voor anderen kan dit betekenen dat je daadwerkelijk een afspraak maakt met je gezinsleden om huiswerk of klusjes door te nemen.

4) Maak een To-Do Lijstje- Dit lijkt zo’n eenvoudige stap, maar het kan heel effectief zijn omdat je je taken beter kunt beheren door in één oogopslag alles te zien wat je in een dag moet passen.

5) Leer prioriteiten stellen- Het onderscheiden van belangrijke taken van minder belangrijke is de sleutel om productief te zijn . Schrijf alle dingen die je te doen hebt op en stel jezelf dan deze vragen: Gaat deze taak me helpen mijn doelen te bereiken? Wat zijn de gevolgen als ik nietkrijg je dit gedaan?

6) Wees creatief- Creatieve taken zijn geen afleiding. Het is belangrijk om je geest te oefenen door nieuwe dingen te proberen, iets nieuws te leren of jezelf op een of andere manier uit te dagen.

7) Lichaamsbeweging – Tenslotte is lichaamsbeweging geweldig voor je algehele gezondheid en verhoogt je energieniveau, waardoor je overdag meer taken zult volbrengen! Vergeet niet goed voor jezelf te zorgen zodat je productief kunt zijn !