Omdat onze maatschappij steeds meer sedentair wordt, vinden veel mensen zichzelf minder actief dan ooit tevoren. Dit gebrek aan activiteit leidt tot verhoogde percentages zwaarlijvigheid en hartziekten, naast andere aandoeningen. Veel mensen denken dat de enige manier waarop ze in vorm kunnen blijven is door hun dagen door te brengen met joggen of in de sportschool. Maar er zijn eigenlijk een aantal leuke sporten die je in plaats daarvan kunt proberen en waarmee je niet alleen in vorm kunt komen, maar die ook een serieuze amusementswaarde hebben. Als je dit jaar iets nieuws zoekt, probeer dan eens een (of meer) van deze leuke sporten uit!

1. Wildwater Raften

Als je nog nooit wildwater raften geprobeerd hebt, is het zeker een sport die je eens moet proberen. Wildwatervaren is een leuke en opwindende manier om buiten te komen en wat actief plezier in het water te hebben. Hoewel het een ontspannen activiteit lijkt (wat met de reusachtige opblaasbare boot en zo), moeten wildwatervlotten samen werken om te zorgen dat ze blijven drijven en niet kapseizen. Dit betekent dat, ook al ben je misschien niet in topconditie voor deze bijzondere sport, iedereen met voldoende oefening het wildwatervaren relatief gemakkelijk kan oppakken.

2. Diepzeeduiken

Je leest het goed: scubaduiken is een van de leukste sporten die er bestaan! Als je bang bent voor diep water, kun je diepzeeduiken misschien beter vervangen door snorkelen. Zoek je echter een leuke activiteit die de wereld van de oceaan voor je openstelt, dan is scubaduiken zeker iets om te overwegen.

3. Surfen

Als je in de buurt van de kust woont, kan surfen een van de opwindendste sporten zijn die er zijn! Hoewel het wel oefening vergt voor het toegankelijk wordt, is surfen een activiteit die zeker de moeite waard is om op te pakken. Niet alleen is er niets zo leuk als golven vangen op je surfplank, maar het brengt je ook in de natuur en geeft je wat tijd om te ontspannen bij het water, wat inderdaad heel therapeutisch kan werken. Probeer het vooral eens, zodat je, als je ooit de pech hebt in Hawaï te belanden zonder geld en onderdak, tenminste nog wat surftijd kunt doorbrengen!

4. Bergbeklimmen

Als je nog nooit bergbeklimmen geprobeerd hebt, is het zeker een sport om aan je lijstje toe te voegen. Veel mensen vergeten deze sport gewoon omdat ze niet in de buurt van de bergen wonen, maar geloof ons als we zeggen dat je niet in de buurt van de Rockies hoeft te wonen om bergbeklimmen te proberen! Er zijn tal van plaatsen in de buurt waar je rotsklimmateriaal kunt kopen en veilig en verantwoord kunt leren klimmen met getrainde professionals. Je zult misschien nog verbaasd staan over hoeveel plezier (en lichaamsbeweging!) het is ook!

5. Wakeboarden/Waterskiën

Als watersport meer je ding is, overweeg dan om wakeboarden of waterskiën eens te proberen. Zowel bij wakeboarden als waterskiën moet je met een opblaasbaar apparaat over het water getrokken worden, dus het is misschien niet zo fysiek veeleisend als sommige van deze andere sporten, maar het levert nog steeds veel plezier en lichaamsbeweging op!